søndag 30. mai 2010

Rosa mimosa

Årets grand prix-finale er avviklet, og jeg klarte i år å unngå å få streng tiltale på grunn av prat og fjoll under innslagene. Tror det var fordi festen var hakket mer avslappet denne gangen, det var for eksempel ingen som hadde klesskifter i løpet av kvelden. Damene var allikevel slående stilige (et rødt vidunder av en buksedress med matchende, intensrød leppestift gjorde inntrykk - hvorfor har jeg ikke en sånn?), og mennene vakkert elegante.

For anledningen - og fordi jeg har tenkt uforholdsmessig mye på rabarbra i det siste - hadde jeg laget denne nydelige eliksiren:


Rosa mimosa

En halv kilo rabarbra, gjerne vinrabarbra (gir finest farge)
1 vaniljestang
250 gram sukker


Del rabarbraen i biter, ha dem i en gryte sammen med en splittet vaniljestang. Hell over sukkeret og kok sakte opp. La det koke ved svak varme i ca 10 min, eller til rabarbraen er ordentlig mør. La kompotten dryppe ordentlig av i en finmasket sil over en bolle. Kok saften videre (skum av underveis) i noen minutter, til du har en tyntflytende,fantastisk, rosa sirup.

Så heller man altså litt sirup i bunnen av et glass og deretter musserende vin eller champagne. Det blir vakkert. Søtt. Forfriskende. Fantastisk til sommerfester.

Sirupen kan også brukes som rabarbrasaft, eller man kan lage rabarbramargherita, eller rabarbraspritzer, eller bare blande det med sitronbrus eller farris.

3 kommentarer:

  1. Høres godt ut!!!

    SvarSlett
  2. Det var det! Og ganske så pent. :-D

    SvarSlett
  3. Jeg sier som Bent Stiansen (han sier det egentlig ikke, men gjør det i alle kokebøkene, og lærdomen er entydig): Kjør på med vaniljestang, ekte vare. Så blir alle frukt- og bær-dessærtene, geleene, kakene, eller whatever tre hakk over det beste du klarer uten! :-D

    SvarSlett