Et sted i Venezia finnes det en knøttliten iskremsjappe som lager all isen sin selv. En ettermiddag i kveldssola gikk jeg for en freidig sorbettrio av gulrot, selleri og basilikum. O la la, for en fin og underlig isopplevelse! Smakene ga selvfølgelig salatassosiasjoner, men på en eller annen måte passet det utrolig bra som søte sorbeter også. Jeg er superirritert på meg selv for at jeg aldri merket av på kartet hvor butikken er plassert. Nå er det flere år siden jeg tilbragte en klam sommermånede der, og jeg har ikke fjerneste fanarier om hvor favorittstedet mitt ligger lenger. Jeg har imidlertid eksperimentert meg frem til denne oppskriften på basilikumsorbet. (NAM!) Passer ypperlig som hvilerett i et skikkelig omfattende måltid, eller gjerne som dessert. 1,5 – 2 potter basilikum 3 dl sukker 5 dl vann saften av 3 lime 1 dl hvitvin (f.eks. Riesling) litt hvit pepper 1-2 eggehviter Varm vann og sukker til sukkeret løser seg opp. Avkjøl væsken mens du plukker bladene av basilikumplanten og finhakker den i en blender. Når sukkerlaken er avkjølt tilsetter du basilikumen samt lime etter smak (her kan det også brukes moste og siktede bringebær, sitron eller appelsin). Hvis du vil tilsetter du også litt hvitvin eller cointreau, samt hvit pepper (det kommer an på om sorbeten skal være dessert eller mellomrett). Putt det hele i fryseren. Når isen er frossen kjører du den i en blender så den blir luftig. Ha så i lettpisket eggehvite og frys igjen. Hvis ikke sorbeten er veldig sur kan det være godt å servere den med litt presset lime over, og et basilikumblad til pynt. |
søndag 28. februar 2010
Basilikumsorbet
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Herlig!!
SvarSlettDenne fikk jeg servert på Maze i London. Det bestejeg har spist.