mandag 23. november 2009

Quinoa?


Quinoa er et supersunt, glutenfritt frø som kan fungere som en ypperlig, velsmakende og estetisk avveksling fra ris og pasta. Jeg leste et sted her at "Quinoa dyrkes på 4000 meters høyde i tørre områder Andesfjellene, og slik har det vært i minst 5000 år. Etter at frøene er grovsortert foregår finsorteringen for hånd. Jobben gjøres av 10 indianerkvinner som sorterer omkring 1000 kg frø om dagen". Høh. Høres vilt ut. Kan ikke skjønne at det stemmer. Uansett, produktet er imponerende nok i seg selv, det kalles "moder korn" på grunn av sitt høye næringsinnhold - selv om det ikke egentlig er en kornsort men i slekt med spinat og "tumbleweed". Hva nå det heter på norsk. OG hvis man kjøper dette i en innvandrerbutikk (hurra for dem) i stedet for hos fjollete dyre helsekostbutikker er ikke prisen så gal.

Nok fakta.

Denne oppskriften er inspirert av noe jeg leste på Glamourbibliotekarens side for en stund siden, men siden hun unnlot å legge ut noen oppskrift prøvde jeg meg frem på egen hånd. Resultatet var jeg ganske fornøyd med, egentlig. Neste gang skal jeg prøve med noen chilimarinerte scampi i, jeg ser for meg at det kunne være godt. Altså:

1 kopp quinoa
2 kopper vann
1 ts salt

1 agurk uten kjerne, i tynne skiver
5 reddiker i tynne skiver
8 tørkede aprikoser i tynne skiver
en håndfull grovhakkede mynteblader
en håndfull grovhakkede korianderblader
saften av 1 lime
1 fedd finhakket hvitløk
noen spiseskjeer olivenolje
salt og pepper

Quinoaen kokes med vann og salt til frøene er møre. Alle ingredienser blandes sammen med en gaffel. Vips.

1 kommentar:

  1. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought you have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention. picbear

    SvarSlett