mandag 30. november 2009

Mat på reise


Jeg er tilbake fra en liten svipptur til London (familiefeiring). Denne gangen reiste vi fra Torp. Da jeg satt og mumset på en slunken ferdigsandwhich i en søplete ventesone utenfor kiosken, gikk varme, lengtende tanker til Salmon House Seafood Bar på Gardermoen. Jeg har spist ganske ofte på hovedflyplassen vår. En favorittmåte å starte en reise på, særlig hvis man bare er en eller to som reiser, er å spandere på seg en kaviartallerken og et glass hvitvin på Salmon House.

Stedet finnes både på utlands- og innlandssonen nå, og holder vanligvis nokså jevnt høy kvalitet. Et stort minus er forresten sushien deres - den er skandaløst dårlig, ligg unna - men kaviartallerkenen altså, den er en sikker vinner. Man får et lett, delikat måltid som er hyggelig å dele for ca 140 kroner, hvis ikke jeg husker helt feil. Ikke billig, men du så elegant. Tre typer kaviar, ristet brød, rømme og hakket rødløk. Luksus. Jeg er forresten litt lei meg for at den tiden er forbi, da man pyntet seg på reise. Det er noe fint med det, at det er høytid forbundet med å skulle oppleve verden. Ah, å være en blek, britisk overklassekvinne på vei til Venedig på 20-tallet... Iført bøttehatt med fjær og en smart reisedrakt. Og gafle i seg lekker kaviar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar