søndag 22. november 2009

Masse Dim Sum for pengene!

Delikate, blekhvite, små dampede pakker med nydelig rekefyll, spicy, frityrstekte munnfuller med svinekjøtt, luftige melboller - Dim sum er kinesisk tapas. Man bestiller mange småretter sammen, deler og dypper i soyasaus som man krydrer som man vil med hot chiliolje. Fantastisk! Mitt aller beste tips for Dim sum i Oslo er Taste of China i Torggata.

Av utseende er ikke restauranten spesielt fristende, men stedet har en slags fettete, brysk sjarm som er fin til hverdags. Maten er nyyydelig, og ølet billig. Hva mer kan man egentlig ønske seg? HVIS man nå er i det utforskende hjørnet kan man gå løs på de friterte hønseføttene, men jeg pleier å holde meg til mer konvensjonelle varianter. Jeg anser som et klart kvalitetstegn at det virker som om stedet er ganske populært blant byens asiatiske innbyggere. Ikke er det nødvendig å bestille bord der heller, det er alltid plass. Underlig nok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar